Nieuwe mantelzorgcoach Benita Rook stelt zich voor

maandag 07 augustus 2023


‘Gelukkig getrouwd, met twee lieve dochters en een trouwe viervoeter. In mijn vrije tijd ga ik graag uit eten, wandelen op het strand, nieuwe plekken ontdekken in Nederland en buitenland, met vrienden borrelen of een festival bezoeken.

 

Mijn eerste baan was als secretaresse. Op mijn 30e switchte ik naar verzorgende IG in een verpleeghuis. Uiteindelijk ben ik een aantal jaar coördinator geweest van een dagactiviteiten- en ontmoetingscentrum voor mensen met dementie of een somatische aandoening. Hierbij kwam ik veel in aanraking met mantelzorgers.

 

Post-hbo Dementiezorg

Om mij meer te verdiepen in ouderen, deed ik de post-hbo-opleiding Dementiezorg. Als frontoffice-medewerker bij een gemeente heb ik geleerd over wet- en regelgeving binnen de Wmo. Per 1 augustus ben ik gestart als mantelzorgcoach bij Welzijn Capelle.

 

Luisteren en meedenken

Ik vind het belangrijk om goed te luisteren en mee te denken wat er nodig is voor een mantelzorger om het zorgen vol te kunnen houden. Samen met u onderzoeken wat er geregeld kan worden als het te zwaar wordt. Samen kijken binnen het eigen netwerk maar ook daarbuiten: wat en wie hebben we nodig, misschien een familielid of die buurvrouw, goede vriend of vrijwilliger. Of, wanneer het echt niet meer anders kan, een professional. Samen kijken waar de prioriteiten liggen en wat ú nodig heeft als mantelzorger. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging en hoop u snel te ontmoeten!’

Deze website maakt gebruik van (noodzakelijke) analytische cookies.

Meer info Weigeren